Historien bak Fremover Coaching

Med en unik, vitenskapelig og erfaringsbasert tilnærming ønsker Fremover Coaching å etablere seg som en ledende og respektert aktør innen fysiologisk testing og treningsoppfølging for utøvere og mosjonister på alle nivåer.

Fremover Coaching ble startet vinteren 2022 av to treningsfysiologer fra Indre Fosen. Men selv om Thomas Fremo og Anders Revdal vokste opp en kort kjøretur fra hverandre, ble de først kjent da de begynte på samme mastergradsutdanning ved NTNU i Trondheim i 2012. 

Etter å ha fullført den forskningsbaserte mastergraden Exercise Physiology and Sports Sciences våren 2014, fikk begge jobb i den verdensledende forskningsgruppa Cardiac Exercise Research Group ved NTNU.

Thomas har som hovedoppgave å jobbe med forskningsrettet fysiologisk testing ved kjernefasiliteten NeXt Move. Anders er på sin side forskningsgruppas kommunikasjonsrådgiver, med hovedfokus på å formidle kunnskapsbasert informasjon om trening og helse til befolkningen.

Toppløperen

Thomas Fremo

Thomas har i en årrekke vært blant Norges beste løpere både på bane, asfalt og i terreng. Hans meritter inkluderer blant annet bronsemedalje på 10 000 meter i NM i friidrett og tredjeplass i Birkebeinerløpet i 2019. Under Hytteplanmila i 2020 løp han på 29 minutter og 17 sekunder, noe som holdt til en åttendeplass i selskap med alle de sterkeste løperne i Norge. Thomas har også meget solide personlige rekorder på 3000 meter (8.18), 5000 meter (14.17) og halvmaraton (1.05.27). I sine yngre dager var Thomas aktiv langrennsløper og deltok blant annet i U23-VM.

Thomas bor i Rissa i Indre Fosen kommune sammen med samboeren Kari og tre barn. Han pendler til Trondheim flere dager i uka for å utføre jobben sin som overingeniør for fysiologisk testing ved NeXt Move kjernefasilitet. Høsten 2020 ble han titulert «Mesteren av effektiv trening» av NRKs Jann Post på grunn av sin formidable evne til å kombinere tidseffektiv, prestasjonrettet trening med familieliv og pendlertilværelse.

Siden 2014 har Thomas gjennomført mer enn 1000 tester av maksimalt oksygenopptak, arbeidsøkonomi, makspuls og laktatprofil for en rekke forskningsprosjekter ved NTNU, deriblant de fleste prosjektene i den velkjente forskningsgruppa CERG (Cardiac Exercise Research Group). Han har også bred erfaring med testing i regi av idrettslag og løperklubber. Thomas har ansvar for labdrift og vedlikehold som omfatter kalibrering og validering av fysiologisk testutstyr ved NeXt Move, og få andre i Norge har mer inngående kunnskap om testprotokoller og tolkning av resultater fra fysiologiske tester.

Hverdagsmosjonisten

Anders Revdal

Anders trener for å holde seg sunn og frisk. Før han startet sitt aldersprosjekt i 2022, gjennomførte han sjelden mer enn én planlagt utholdenhetsøkt hver uke, men har alltid prøvd å snike inn fysisk aktivitet der det lar seg gjøre i hverdagen. For eksempel jogger eller sykler han med vogn for å levere og hente ungene i barnehagen, velger aktiv transport til og fra jobb, og tar aldri bilen til matbutikken når ukas to handleturer skal gjennomføres. Slik har han klart å holde kondisjonen godt over gjennomsnittet for sin alder.

Anders bor sammen med kona Iselin og tre små barn på Nardo i Trondheim. Ved Cardiac Exercise Research Group og Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin er Anders involvert i en rekke forskningsprosjekter knyttet opp mot effektiv trening for bedre folkehelse. I tillegg har han ti års erfaring med avansert fysiologisk testing, og har i flere år undervist i utholdenhetsfysiologi og kondisjonstesting ved Norges Idrettshøgskole.

Anders er også utdannet journalist, og som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU formidler han daglig kunnskapsbasert informasjon om fysisk aktivitet og helse til mange tusen mennesker. Han har utgitt boka Superkondis sammen med CERG-professor Ulrik Wisløff, og publisert flere hundre artikler om trening, fysisk aktivitet og helse for ulike medier, tidsskrifter og nettsider i løpet av de siste ti årene.