“Fremover Coaching tilbyr fysiologisk testing av høy kvalitet for utøvere og mosjonister på alle nivåer, inkludert deg som aldri har trent før og har lyst til å komme i gang med regelmessig fysisk aktivitet.”

Anders Revdal, Fremover Coaching
Anders Revdal
Thomas Fremo, Fremover Coaching
Thomas Fremo

Treningsfysiologene i Fremover Coaching har lang erfaring med fysiologisk testing og kartlegging av voksne i alle aldre, fra utholdenhetsutøvere på elitenivå til personer med dårlig kondisjon og omfattende helseutfordringer. Vi brenner for å legge til rette for at folk flest kan oppnå bedre helse med fysisk aktivitet, og for prestasjonsutvikling for personer som konkurrerer aktivt innen utholdenhetsidrett.

Under kan du lese mer om de ulike testene vi tilbyr innen kategoriene «Prestasjon» og «Helse». Inntil videre fokuserer vi på testing i Trondheim og resten av Trøndelag, men ta gjerne kontakt om du ønsker å høre mer om våre tjenester – uansett hvor i landet du holder til.

Prestasjonsrettede tester

Våre tester gir deg full oversikt over de viktigste trenbare faktorene for å prestere godt innen løping. Dermed kan Fremover Coaching gi deg et enestående innblikk i hvordan du bør legge opp treningen fremover for å bli en bedre løper. Vi tilbyr også tilsvarende tester til samme pris på ergometersykkel og romaskin.

Alle våre tester kan bookes via skjemaet nederst på denne nettsiden. Løpeklubber og andre større grupper som ønsker å benytte våre tjenester, anbefales imidlertid å ta kontakt med oss på kontakt@fremovercoaching.no eller via dette kontaktskjemaet. Vi svarer på alle henvendelser i løpet av få dager.

Test av løpsøkonomi på bane eller tredemølle

1200 kroner (bane)/1000 kroner (tredemølle)

Med vårt banebrytende, trådløse utstyr kan Fremover Coaching – som første aktør på privatmarkedet – måle din løpsøkonomi både inne og utendørs. Med god løpsøkonomi kan du utnytte en større andel av ditt maksimale oksygenopptak i konkurranse, og dermed prestere bedre.

Vår løpsøkonomitest gjennomføres med måling av oksygenopptak, noe som gjør den vesentlig mer pålitelig enn en subjektiv løpsanalyse eller teknikkevaluering. Det gjør også at vi kan sammenligne ditt resultat med etablerte standarder for løpsøkonomi.

Under testen måler vi løpsøkonomi både på aerob intensitet og estimert terskelfart. Utendørs gjennomføres i tillegg et drag med intensitet over anaerob terskel.

Laktatprofil ikon

Tillegg for kartlegging av laktat på terskelfart

200 kroner

Å trene med riktig intensitet på alle økter er en forutsetning for optimal prestasjonsutvikling. Ved å måle dine laktatverdier på slutten av et terskeldrag finner vi ut om du treffer med intensiteten på terskeltreningen din.

Maksimalt oksygenopptak ikon

Tillegg for test av maksimalt oksygenopptak (VO2 max)

350 kroner

En test av løpsøkonomi på tredemølle kan fullføres med en påfølgende VO2 max-test etter siste drag. Maksimalt oksygenopptak er det beste målet på aerob kapasitet, og et høyt maksimalt oksygenopptak er en helt avgjørende faktor for god utholdenhetsprestasjon.

Større grupper kan få rabatterte priser. Kontakt oss for mer informasjon om våre rabattordninger.
Maksimalt oksygenopptak ikon

Test av maksimalt oksygenopptak (VO2 max)

950 kroner

Vi gjennomfører gullstandardtesting av maksimalt oksygenopptak, det beste målet på aerob kapasitet. Et høyt maksimalt oksygenopptak er en helt avgjørende faktor for god utholdenhetsprestasjon.

I motsetning til andre aktører kan Fremover Coaching komme hjem til deg og teste din VO2 max på din egen tredemølle, ergometersykkel eller romaskin. Vi har også løsninger for deg som ikke har treningsutstyr hjemme.

Vi kan garantere at vår test er blant de mest nøyaktige på markedet. Fremover Coaching har mange års erfaring med validering av testutstyr brukt i forskning, og benytter etablerte valideringsprotokoller for å bekrefte kvaliteten på målingene.

Laktatprofil ikon

Tillegg for testing av laktatprofil

650 kroner

En test av din individuelle laktatprofil gir deg kunnskap om kroppens respons på gitte arbeidsbelastninger og et utmerket grunnlag for riktig intensitetsstyring av treningen din. Fremover Coachings laktatprofiltest gjennomføres med 4–6 belastningstrinn. I tillegg til å måle laktatnivåer på hvert trinn, måler vi oksygenforbruket ditt gjennom hele testen.

Maksimalt oksygenopptak ikon

Tillegg for nøyaktig estimat av anaerob terskel/utnyttingsgrad

100 kroner (NB! Tilgjengelig fra vinteren 2023)

Med kartlegging av laktat på terskelfart, eller med en laktatprofiltest, får du en omtrentlig vurdering av anaerob terskel og terskelfart. Vil du ha et mer nøyaktig estimat, kan vi mot et lite pristillegg regne ut dette fra VO2 max-testen.

Større grupper kan få rabatterte priser. Kontakt oss for mer informasjon om våre rabattordninger.

Send forespørsel om prestasjonsrettet testing

Fortell oss hvilken eller hvilke tester du ønsker å booke, så tar vi kontakt med deg i løpet av få dager. Innsending av dette skjemaet er ikke bindende. 

I samarbeid med våre partnere tilbyr vi testing over store deler av landet. Noe ventetid må påregnes ved testing utenfor Trøndelag og Østlandsområdet.
*Forutsetter testing av løpsøkonomi på bane eller tredemølle
**Forutsetter testing av løpsøkonomi på tredemølle
***Forutsetter testing av maksimalt oksygenopptak på tredemølle

Helserelaterte tester

Visste du at kondisjon målt som maksimalt oksygenopptak er den enkeltfaktoren som sier aller mest om helsa di i dag og i årene fremover? Mer enn for eksempel røykevaner, kroppsvekt, blodsukker- og kolesterolnivåer? Fremover Coaching gir deg mulighet til å måle kondisjonen din helt nøyaktig, i tillegg til verktøyene du trenger for å forbedre den.

Alle våre tester kan bookes via skjemaet nederst på denne nettsiden. Bedrifter, organisasjoner eller andre større grupper som ønsker å benytte våre tjenester, anbefales imidlertid å ta kontakt med oss på kontakt@fremovercoaching.no. Vi svarer på alle henvendelser i løpet av få dager.

Maksimalt oksygenopptak ikon

Test av maksimalt oksygenopptak

950 kroner

Vo2 max, eller maksimalt oksygenopptak, er det beste målet på fysisk kondisjon og helse. Hvis man har lavere maksimalt oksygenopptak enn andre på sin alder, har man generelt sett også dårligere livskvalitet, flere helseplager og høyere risiko for å rammes av livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdom, demens, diabetes og kreft.

Fremover Coaching måler ditt maksimale oksygenopptak på den mest nøyaktige måten, med svært nøyaktig, trådløst utstyr. Vi sammenligner resultatene dine med kondisjonsnivået til folk flest på din alder og forteller deg hva kondisjonstallet ditt betyr for deg.

Har du ei tredemølle eller en sykkel hjemme, kommer vi gjerne hjem til deg for å teste. Vi finner også en god løsning for deg som ikke har slikt utstyr selv.

Arbeidsøkonomi ikon

Tillegg for test av arbeidsøkonomi

300 kroner

Når kondisjonen øker, bruker du en lavere andel av makskapasiteten din på alt du gjør i hverdagen. Vi sier at du har fått bedre arbeidsøkonomi. Det føles lettere å vaske huset, å leke med ungene, å bære varer hjem fra butikken, og å løpe til bussholdeplassen når du er seint ute.

Økt kapasitet gir økt overskudd og bedre livskvalitet. Fremover Coaching kan måle din arbeidsøkonomi nøyaktig, sammenligne deg med gjennomsnittsverdier for befolkningen, og måle framgangen din over tid.

Vi anbefaler derfor at du gjennomfører denne testen i kombinasjon med en test av det maksimale oksygenopptaket ditt. Ved å teste på nytt noen måneder etter første test, vil du kunne se helt tydelig hvordan treningen du legger ned påvirker arbeidsøkonomiien gunstig.

Makspuls ikon

Tillegg for test av maksimal hjertefrekvens

0 kroner

Makspulsen din forteller deg hvor mange slag hjertet maksimalt klarer å slå når du presser deg helt til det ytterste. For å kunne vite at du trener på en måte som øker kondisjonen mest mulig effektivt, er det svært nyttig å kjenne makspulsen din.

Det er umulig å vite sin nøyaktige makspuls uten å teste den fysisk. Det finnes enkle formler for å beregne makspuls basert på gjennomsnittsnivåer i befolkningen, men for svært mange vil disse formlene bomme på reell makspuls med mange slag.

Når du tester det maksimale oksygenopptaket ditt med Fremover Coaching, finner vi samtidig din personlige makspuls nøyaktig uten ekstra kostnad. Vi forklarer også hva makspulsen din har å si for hvordan du bør legge opp treningen din.

Større grupper kan få rabatterte priser. Kontakt oss for mer informasjon om våre rabattordninger.

Send forespørsel om helserelatert testing

Fortell oss hvilken eller hvilke tester du ønsker å booke, så tar vi kontakt med deg i løpet av få dager. Innsending av dette skjemaet er ikke bindende. 

I samarbeid med våre partnere tilbyr vi testing over store deler av landet. Noe ventetid må påregnes for testing utenfor Trøndelag og Østlandet.