Smertefri plantar fascitt med Strassburg-sokk


/*! elementor – v3.7.8 – 02-10-2022 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Smertefri plantar fascitt med Strassburg-sokk

/*! elementor – v3.7.8 – 02-10-2022 */
.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=».svg»]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

Strassburg-sokk (og håndkle, som jeg kommer tilbake til i neste bloggpost) er gode hjelpemidler ved plantar fascitt.

Jeg har altså klart å dra på meg plantar fascitt. Alle løperes marerittskade, med opptil ett år rekonvalesens. Det har jeg ikke tid til hvis ikke det livslange målet mitt om aldersjusterte 10-kilometertider skal ryke allerede på første forsøk.

Strassburg-sokk til unnsetning

All som har hatt plantar fascitt, vet at de første skrittene om morgenen kan være nesten uutholdelige. De første dagene levde jeg likevel i fornektelse, med et uberettiget håp om at morgensmertene og den konstante murringen i fotsålen plutselig skulle forsvinne som dugg for sola.

Det gjorde de ikke.

Så på den femte dagen, da smertene var på sitt verste etter at jeg dagen før hadde vært så dumdristig å prøvekjøre foten i noen kilometer på tredemølla, bestemte jeg meg endelig for å lytte til kroppen. Og sykla til Löplabbet for å kjøpe en Strassburg-sokk.

Smertefri etter ei natt

Og som et mirakel: Morgenen etter var det overhodet ikke vondt å komme seg ut av senga. Nå har jeg sovet med Strassburg-sokken i fem dager, og foten har føltes god som gull hver morgen.

Smertefri, ikke skadefri

Selv om Strassburg-sokken umiddelbart hjalp meg med å bli kvitt hælsmertene, har jeg ikke tenkt å snøre løpeskoene med det første. I løpet av dagen får jeg nemlig stadige påminnelser om at plantar fascitten ligger og lurer og bare venter på at jeg skal dumme meg ut.

Emballasjen som fulgte med sokken, sier at gjennomsnittlig «recovery time» er 18,5 dager. Men studien det vises til, inkluderte i hovedsak overvektige middelaldrende, og «recovery» innebærer at smertene er borte, ikke at de kan banke på med mange kilometer løping på hardt underlag.

Rolig oppstart

Jeg har ikke tenkt å utfordre skjebnen ved å starte å løpe for tidlig. Men samtidig har jeg ikke lyst til å gi slipp på tanken om å komme meg under 41 minutter på 10-kilometeren innen neste sommer. Og når jeg vet at det er løpsøkonomien min som stopper meg, er det begrenset hvor lenge jeg kan trene alternativt.

Thomas, som også kan bli din løpecoach, skal hjelpe meg i gang igjen når den tid kommer. Jeg regner med korte turer på mykt underlag inngår i planen hans. Det er ikke helt i tråd med målet, men jeg får prøve å skynde meg langsomt. Forhåpentligvis hjelper Strassburg-sokken meg med å korte ned ventetida!

Ta kontakt hvis du har spørsmål til oss i Fremover Coaching

[wpforms id=»91″ title=»false» description=»false»]


Legg igjen en kommentar

Et WordPress.com-nettsted.